Viešpats Maitrėja

Klausimai

Sveika, čia Maitrėja.

Laikotarpis iš tiesu sudėtingas. Šiandieną kaip niekad reikalinga disciplina. Kodėl? Nes žmonės labai greitai save „išbarsto“. Laikas eina greitai. Atrodo, tik diena išaušo, o jau vakaras. O kaip praėjo diena? Nesąmoningai. Nespėji net susikaupti priimti teisingų sprendimų, pasidžiaugti rytu, o dienos ir nebėra. Todėl reikalinga disciplina. Reikia žinoti ko siekti gyvenime ir sudėlioti prioritetus. Jeigu sieki išreikšti Dievo Išmintį Žemėje – tai pradėk dieną nuo padėkos Dievui už švarų orą, už gerus jausmus, už vidinę ramybę, pasitikėjimą, saugumą. O dieną prisimink ką kalbi, kaip kalbi, su kuo kalbi. Kalba – tai minties išraiška. Gali manyti, kad esi „gerutis“, bet kalba išduoda tikruosius tavo pasirinkimus. Esi „gerutis“ – o imi ir apkalbi savo kolegas, susipyksti su artimaisiais, savo bloga nuotaika įskaudini aplinkinius. Todėl pastebėk, ką kalbi, kodėl taip kalbi? Gal turi užslėptų nuoskaudų, gal esi pervargusi. Jei blogai kalbi – gal blogai renkiesi prioritetus? O gal jų visai nesirenki, o gyveni įtakojama aplinkos? Tada iškyla klausimas, ką gyveni: savo ar kitų gyvenimą? Ar smagu gyventi kito gyvenimą? Manau, ateina laikas suvokti, kad tai neteikia laimės. Žmogus atsako už save. Karmą pats sau kuri, tad kam priimti ir svetimą karmą? Šiandieną užduodu daug klausimų. Nes noriu, kad į juos atsakytumėte. Pamokymai kažkaip neveikia jūsų. Todėl šiandieną aš klausinėju, o jūs atsakote. Kokius sprendimus priimate savo gyvenime? Ar juos priimdami suvokiate pasekmes visos Žemės atžvilgiu? Sakote tokių rimtų problemų nesvarstote – meluojate. pvz. teršiate gamą – juk kiekvienas susiduriate su numesta ilgai trūnijančia šiukšle, su į kanalizacija nuleistais chemikalais ir t.t. ar rūšiuojate atliekas? Klausimai labai paprasti, bet ir pradėkite nuo paprastų klausimų sprendimo. Tu privalai tausoti savo Žemę tiek savo veiksmais, tiek mintimis. Reikia laikytis paprasčiausio ekologiškumo. Švaros ir natūralumo tiek išorinėje veikloje, tiek mintyse.

Vis tik aš noriu užduoti ir kitus klausimus: ar tiki Dievu? Kaip tas tikėjimas pasireiškia tavo kasdieniame gyvenime? Ar gerbi kitą tikintįjį? Kuris iš jūsų teisingesnis? Tu ar jis? Kurio tiesa svarbesnė? Pradėjai mąstyti. Puiku. Bet juk žinai, kad kiekvienas žmogus yra savaip teisus. Jeigu pradėjai mąstyti, ką atsakyti, tai reiškia, kad turi pervertinti savo sugebėjimą tikėti Dievu. Aš galiu įsisąmoninti Dievą pagal savo patirtį, tu pagal savo. Ir mes abu esame teisūs. Ar esi išugdęs toleranciją? Ar dažnai pyksti ant žmonių, kurie kvailai ar neteisingai elgiasi? Gal tavo ribotumas neleidžia priimti kito žmogaus nuomonės. Apvalykite savo vidų. Pasitikrinkite, ką iš tikrųjų vertinate. Įvertinkite ne tai, ką viešai deklaruojate, bet tai – pagal ką iš tikro gyvenate. Įvertinkite natūralų savo elgesį, ar jis atitinka deklaruojamas idėjas? Tik susivokę, kas iš tikro esate, galėsite pataisyti savo elgesį ir mąstyseną. Išsiaiškinkite, kokie įpročiai jus valdo. Gal reikia kai kurių įpročių atsisakyti. Kad reikia atsisakyti alkoholio ar narkotikų, tai visiems aišku ( nors ne visiems pavyksta), bet yra kitų klaidingų įpročių: reklamos sekimas, nuolatinė rutina, tingėjimas, apkalbėjimas ir t.t. Atsisakyti seno lengviau, nei atsiradusią tuštumą užpildyti nauju įpročiu. Pvz.: mėsos patiekalus paversti vegetariškais, romanų skaitymą – filosofine literatūra, sėdėjimą prie televizijos – bėgiojimu ar mankšta, plepėjimą su draugais – vidinio balso įsiklausimu. Alternatyvų daug, bet ar lengva jas įtvirtinti. Pamėginkite, o po to pasakysite kaip sekasi. Pamėgink savaitę nežiūrėti TV arba negerti kavos, o gal rytais pabėgioti? Pirmas kelias dienas tai pavyks vardan azarto, o kaip bus vėliau? Kas paims viršų?

Kodėl kalbu apie tokius paprastus dalykus? Todėl, kad nuo tų paprastų dalykų ir reikia pradėti. Taip susiformuos disciplina. Atsiras įprotis stebėti kaip elgiesi, kokiame vibracijų lygmenyje gyveni, ką pats skleidi į aplinką? Kaip tu gali keisti Žemės energetinį lygmenį, jeigu tu skleisi žemas vibracijas savo kasdiene gyvensena. Panašus panašų traukia. Šį dėsnį visi žinote. Tai kaip pritrauksite aukštų vibracijų subtilųjį pasaulį, jeigu gyveni žemų vibracijų pasaulyje ir tave nuolat supa įvairūs sunkūs egregorai. Mes siekiame, kad žmogus suvoktų savo esmę, kad suprastų savo didingumą, kad atrastų savuosius lobius, įgytų naujas galimybes. Bet norint tai pasiekti, pirmiausia reikia peržengti mažą laiptelį – išmokti gyventi savo kasdienybėje su Dievu širdyje. Sėkmės.

„Savęs ir Visatos pažinimo link“ I audio knyga

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *