Teosofija

Religijos ir Dievas

Kada žmogus supras Dievą?

Kiekvienas jį supranta skirtingai. Vieniems – tai meilė, kitiems – gerumas, tretiems – tai protas. Kiekvienas supranta savaip, todėl, kad kiekvienas turi savitą gyvenimo stilių ir savitą suvokimą apie visą gyvenimo struktūrą. Jeigu žmogus geras, tai ir Dievą jis suprantą  kaip gerumo jėgą, jeigu žmogus ieško tiesos – tai Dievas jam yra Tiesa. Vadinasi, kiekvienas žmogus turi savo supratimą, kas yra Dievas. Nėra vieno apibūdinimo ir jo negali būti. Visiškai suprasti Dievą neįmanoma todėl, kad tai visos visatos Tiesa. O žmogus, kol kas, nepajėgia suprasti ir savo gyvenimo. Bet tai ne problema. Aš norėjau pasakyti, kad pasaulyje yra daug religijų, ir kiekviena kreipiasi į Dievą skirtingai. Kiekviena religija turi savo supratimą, kas yra Dievas. Kiekviena religija formavosi atskirai viena nuo kitos. Žmonės gyveno skirtingose aplinkybėse. Bet kiekvienas jautė, kad yra kažkas daugiau, nei tik žmogiškasis gyvenimas. Ir taip formavosi religijos su savo mokslu, su sava jėga. Kiekviena religija turi pagrindinę idėją – Dievas yra. Ir tai yra bendra tiesa. Bet dievo suvokimas yra skirtingas, nes žmonės gyveno skirtingose aplinkose: kultūra skirtinga, gyvenimo suvokimas kitoks. Ir visi teisūs. Turi būti daug religijų, nes ne tai svarbiausia. Religijų gali būti daug: senų ir naujų. Kaip žmogui patogiau, taip jis ir gali suprasti dievą, svarbu pasirinkti tą religijos formą, kuri jam tinkamiausia. Bet niekados negalima sakyti, kad tavo religija teisingesnė, nei kita religija. Kokią religiją tu pasirenki – tai tik tavo reikalas, ir tai neliečia kito žmogaus. Kiekvienas žmogus skirtingai supranta gyvenimą ir kiekvienas skirtingai supranta Dievą. Todėl garsiai sakau: Dievas sukūrė žmoniją, kaip ir vis kita visatoje ir jūs negalite jo suprasti teisingiau, nei kitas žmogus.

Širdimi reikia suprasti Dievą, protu reikia suprasti Dievą, jį pajausti reikia, išgirsti reikia, o ne gyventi pagal ritualus ir garsiai šaukti, kad tu gali geriau suprasti dievą, nei kiti. Kiekvieną karą vardan Dievo, formuodavo  tamsos jėga. Jėga, kuriai lenkiasi žmogiškasis ego. Atsiprašau, bet taip yra. Ir jeigu tu, vis tik manai, kad tavo religija geresnė už kitų (visiškai nesvarbu ar tavoji religija sena ar nauja), vis tiek tu nesupranti Dievo. Tau svarbūs tik religiniai nurodymai, o ne mokslas, kaip suprasti dievą. Jeigu tu tiki Dievu, tai tau visados svarbiausiu bus žmogus, jo širdis, jo protas jo suvokimas, bet ne jo religija.

Dievas yra vienas. Ir jūs visi tai turite suprasti, tik jūsų bendravimas su dievu skirtingas. Bet tai neturi reikšmės. Nėra svarbu, kaip kreipiatės į Dievą. Svarbu tai, ar jūs gyvenate pagal Dievo nurodymus, ar pagal bažnyčios nurodymus? Religiją sukūrė žmogus. O Dievas sukūrė žmogų, tai kuris teisesnis?

Reikia pasitraukti nuo religinių dogmų ir kreiptis į Dievą per savo širdį. Kiekviena religija gera, jeigu ji padeda tau pajusti Dievą. Tai jos darbas, jos paskirtis. Ir visai nesvarbu kokia tai religija.

Atėjo laikas suprasti – Dievas yra vienas, bet jo suvokimas skirtingi. Kiekviena širdis savaip jaučia Dievą ir niekada nepajusit, taip, kaip tu ar kitas žmogus. O jeigu religija sako, kad jūs dievą suprasti turite vienodai – tai ji neteisi.

Su pagarba, Teosofija

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *