Be kategorijos

Hipokrato siekis

Hipokratas

Mes mokomės pažinti, kas yra iš tikro žmogus. Žmogus kasdien atlieka įvairius mokslinius tyrimus, daro dvasinius ieškojimus tik tam, kad geriau suvoktų save ir žinotų, kaip sau geriau padėti. Todėl buvo suformuota mokslo šaka – medicina. Žmogaus sąmonė ilgą laiką nebuvo ir dar nebus tokia tobula, kad galėtų savo kūną išgydyti akimirksniu su dieviškos energijos pagalba. Žinoma, tai bus įmanoma. Žinoma, daugelis sukurtų medikamentų kenkia žmogaus sveikatai, bet yra daugelis gydymo metodų, kurie žmogui labiau padeda, nei kenkia. Todėl ir reikia pasikliauti medicina.

Aš, Hipokratas, siekiau, kad šis mokslas atneštų žmonijai naudą, bet puikiai suvokiau, kad riba tarp išgydymo ir pakenkimo žmogui yra labai siaura. Tai skatino ieškoti gydymo metodų, o kartu, tai ir ribojo ieškojimus. Stabdė baimė, kad naujovė nepakenktų žmogui. Ir dabar yra daugelis gydymo metodų, kurie gali padėti, bet gali ir pakenkti. Ir ne vien apie organizmo gydymą yra kalba. Aš siekčiau, kad žmogaus kūnas būtų gydomas kartu su žmogaus dvasia. Tai neatsiejama ir būtina bendram išgijimo procesui. Todėl, mieli gydytojai, pakviesdami ligonį į kabinetą, pirmiausia prisiminkite, kad jis, visų pirma, yra ne ligonis, o žmogus. Žmogus, kuris ieško pagalbos. Jam ištikusi bėda, sutriko tam tikrų organų veikla. Reikia pasižiūrėti, ką jis išgyveno, kaip mąsto ir ko siekia ir tikis atėjus pas jus.

Suprantu, su dabartine sistema sunku žmogui skirti visišką pilną dėmesį ir gydymą. Bet tai jau jūsų problema, kurią reikia pašalinti. Jūs norite žmogui padėti ir jį išgydyti ar tik norite jam parduoti medikamentus? Koks, iš tikrųjų, jūsų požiūris į savo darbą? Viskas prasideda nuo jūsų požiūrio. Nuo jūsų žvilgsnio į jūsų pacientą. Prisiminkite – jis žmogus, jis Dievo dalelytė, kaip ir tu. Tu privalai išlaikyti pagarbą žmogui. Pagarbą jo pasirinkimams, jo gyvenimui. Ir, jeigu jis atėjo pagalbos – tai ją būtina suteikti. Mylėkite žmogų ir gerbkite savo profesiją. Jūs, pirmiausia, turite padėti žmogui. Padėti, o ne pakenkti.

Žmogaus organų veiklos sutrikimai remiasi sutrikimais dvasiniame lygmenyje. Ir jeigu žmogus pradeda gydytis, jis turi suvokti – kažką savo gyvenime darė neteisingai, kad pažeidė savo energetinį lauką ir pažeidė savo kūną. Žmogui liga nėra duodama „dėl niekų“. Liga atspindi žmogaus dvasinę būseną. Atspindi vidinio pasaulio išraišką, arba teisingiau, tos išraiškos nebuvimą. Liga neatsiranda iš oro, ar iš nesveikų produktų ir t.t. Sveikos dvasios žmogui, kūnas atsparus būna įvairiems išoriniams dirgikliams. Net nuodams. Bet, jeigu energetiniame lauke yra spragų, tai bet kuris dirgiklis padės iššaukti ligą. Liga – tai vidinio pasaulio veidrodis. Ji žmogui tiesiogiai parodo, ką jis iš tikrųjų daro negerai, neteisingai. Gerbkite ir savo ligą. Ji padės pasveikti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai.

Todėl, mielas gydytojau, visados prisimink: pas tave atėjęs klientas, visų pirma yra žmogus. Laikykis visų Dievo įstatymų ir gerbk šį žmogų. O tai reiškia, kad reikia stengtis jam padėti. Ligą išgydyti galima tik tada, kada žmogus pasiruošęs išgyti. Jeigu jis nemyli savęs, menkina savo gyvenimą, negerbia kitų žmonių, tai tu, gydytojau, ir su pačiais geriausiais medikamentais jam nepadėsi. O jeigu žmogus suvokia, kad savo gyvenime elgiasi neteisingai, kad jo dvasinio tobulėjimo kelyje yra spragų, tada galima (ir reikia) padėti išgyti kūnui. Dvasią išgydys pats žmogus. Žinoma, ir su tavo pagalba.

Visur ir visados, pirmiausia, mylėkite save ir mylėkite artimą, kaip pats save. Tada nepadarysite klaidų.

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *