Sanat Kumara

Gyvenimo formulės kintamieji

Pasaulis yra gražus. Kasdien jūs žvelgiate į žydrą dangų, į skaisčią Saulę, į žalius tolius. Klausotės upės čiurlenimo, paukščio čiulbėjimo, tylaus vėjo šnaresio. Ar sugebate tuo džiaugtis? Pamiršote, kas yra gražu ir tyra. Pamiršote, kas yra tikra. Išmokite džiaugtis sustojusia akimirka, kai žvelgiate į besiskleidžiantį pumpurą, kai išgirstate pirmąjį kūdikio žodį ar pamatote jo šypseną. Gyvenime yra daug ir gražių akimirkų. Jomis reikia džiaugtis, reikia jas įsisąmoninti, užfiksuoti atmintyje. Dievas jums sukūrė gražų pasaulį. Juk jūs to negalite paneigti?

Tai, kas jums kelia nerimą, baimę – tai jau jūsų sukurta tikrovė. Kaip sukūrėte tokią tikrovę, taip galite sukurti ir kitokią tikrovę. Tokią, kad galėtumėte jaustis saugiai, kad galėtumėte jaustis mylimi, palaikomi. Ir visa tai yra labai realu. Jūs žengiate gyvenimo kūrimo keliu. Jūsų mintys labiau aktyvuojasi, įgauna galią. Todėl nenustebkite esamais rezultatais. Apie ką galvoji – tas ir pildosi. Per dažnai galvojate apie baimę, terorizmą, jis negali nesipildyti. Bet galite galvoti kitaip. Galite prisiminti gerus draugus, padaryti gražias smulkmenas jų gyvenime. Galite prisiminti savo pomėgius ir juos vystyti. Galite keliauti į gamtą ir prisiminti tai, ką jau pamiršote – gamtos atgaivą sielai ir kūnui. Yra daug būdų dienai praleisti gerai, smagiai, prasmingai. Darbo dieną labai skubate, tai pailsėkite laisvą dieną. Ne veltui religijose pabrėžiama – laisvą dieną švęsk. Atitrūk nuo rūpesčių, nuo savęs. Ir pakelk akis į draugą, į tai kas tau gražu ir mylima. Nustok galvoti apie savo problemas. Žinoma, apie kitų žmonių problemas tau visai nėra ko galvoti, jeigu jis neprašo tavo pagalbos.

Aš noriu pasakyti, kad kitas jūsų gyvenimo formulės kintamasis – mokėjimas džiaugtis šia akimirka. Nuoširdžiai ir paprastai. Kai mėgaujiesi šia akimirka – tu sustabdai laiką. Tu įeini į amžinybę. Tu pajauti pasaulio grožį, savo gyvenimo ypatingumą, nepakartojamumą. Tu sugebi pajausti save beribėje erdvėje, beribiame laike. Tu supranti, ką mąstė Dievas, kurdamas Žemę ir žmogų. Tu sugebi išjausti savo gyvenimo prasmę, nes tu prisilieti prie Amžinybės. Skubėjimo rate to nepajusi. Tu gali pajusti džiugesį kažką spėjus nuveikti, pasiekti, bet išgyventi amžinybės pojūčio nepavyks. Neįvertinsi savęs amžinybės atžvilgiu.  Labai skubate. Skubate labai daug ką nuveikti, arba nieko neveikti. Bet skubate ir nerandate laiko pažvelgimui į save. Pažvelgimui į save ir suvokimui ar darai, kas tau patinka, ar gyveni, mėgaudamasis kiekviena diena? Skubėjimas pateisina jūsų neteisingus sprendimus. Teisingiau, jūs save pateisinate prieš save patį. Iš tiesų, neteisingi sprendimai ir lieka neteisingais sprendimais, neatsižvelgiant į tai, ar sugebate save pateisinti, ar visai nesugebate savo gyvenimo įvertinti. Skubėjimas – tai klaidingas savęs pateisinimas. Kur tu nuskubėsi? Į mirtį? Žinoma, visi mirsite, visų kūnai bus palaidoti. Čia suspėsite visi. Svarbu ne mirtis, svarbu – pats gyvenimas. Ar tu pastebėjai, kaip tu jį nugyvenai? Ar pastebėjai prabėgusią savaitę, mėnesį, metus? Ar pastebėjai, kaip užaugo tavo vaikai ir kaip tu pasenai? Viskas praeina labai greitai. Ir ne todėl, kad Žemė greičiau sukasi, o todėl, kad jūs skubate. Jumyse nuolat laikosi pagrindinė mintis – aš skubu. Ji realizuojasi: skubate jūs, skuba ir laikas. Keiskite šią mintį – aš džiaugiuosi čia akimirka. Ir jūs gyvensite amžinybėje. Jūs pamatysite daugybę gražių dalykų, esančių aplink jus ir jumyse. Jūs pastebėsite pasaulio grožį, pastebėsite Kosmoso tolį, pastebėsite paslapčių skrynią, esančią savyje. Jūs atkreipsite dėmesį į save. Jūs atkreipsite dėmesį Į Dievą, esantį jumyse. Į paslapčių ir galių skrynią, esančią jumyse. Jūs galėsite mėgautis nauju suvokimu, galėsite džiaugtis naujais gyvenimo įvykiais. Jūs pamatysite, kad aplinka yra jūsų draugas, kad gamta yra jūsų draugė. Kad viskas aplink tik ir laukia, kaip galėtų geriau pasitarnauti Dievo kūriniui – žmogui.

Mėgaukitės savo tikrąja galia, įvertinkite ją, gerbkite ją. Jūs turite dieviškosios energijos jėgą ir galią ir tik pagal Dievo valią ją ir naudokite. Pajusite pilnatvę, harmoniją, vidinį grožį ir paslaptį.

Su meile, Sanat Kumara

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *