Hilarionas

Išmokite mylėti ir vertinti Gyvenimą

Hilarionas.

Su meile galima pakeisti visą pasaulį. Tai vienintelė jėga, kuri gali viską atstatyti, viską pakeisti į gerą. Meilės šviesa turi tokią jėgą, kad gali pakelti iš dvasinės mirties net visiškai užspaustą sielą. Todėl, jei norite kažkam tikrai padėti, tai tą galite padaryti tik vieninteliu teisingu būdu – mylėti jį. Mylėti švelnia, nieko nereikalaujančia, tyra meile. Ir jūsų spinduliai tą žmogų vis tiek pakeis, nesvarbu, koks didelis jo ego būtų. Tik jūsų meilė turi būti be išskaičiavimų, be paslėptų minčių, nes kitu atveju, ji tą ego tik sustiprins. Mylėkite tyra, pakylėta meile ir žmogaus siela prabus.

O dabar pakalbėkime apie žmogaus kelionę per šį gyvenimą. Kiekvienas žmogus atsineša užduotis į šį laikotarpį ir tas užduotis turi įvykdyti. Užduotys duodamos tam, kad jūs sugebėtumėte teisingai pasirinkti ir teisingai pasielgti. Taip jūs ieškote ir randate atsakymus, kas yra žmogus ir kaip jam reikia gyventi. Žmogus turi mylėti ir vertinti savo gyvenimą. Tada atsiras pagarba ir kito žmogaus gyvenimui. Labai svarbu yra vertinti savo gyvenimą, vertinti savo laiką. Turite išmokti išjausti pagarbą sau. Jūsų gyvenimas, tai pagrindinė jūsų vertybė. Gyvenimas gali būti duotas lengvas, gali būti duotas ir sudėtingas. Bet tai priklauso nuo jūsų buvusio kelio, nuo jūsų šios dienos pasirinkimų kelio. Lengvas gyvenimas dar nereiškia, kad tu daug pasiekei, subrendai ir tau atsidėkojama. Dažniausiai, tai būna patikrinimas ar tikrai subrendai, ar tikrai sąmoningai mąstai ir tau nereikia didelių sukrėtimų ir išbandymų, kad suvoktum gyvenimo esmę. Bet, jei šį laiką išbarstai paprastam, maloniam gyvenimui nugyventi – tu prarandi savo laiką, tu prarandi šį įsikūnijimą, o už tai nėra atleidžiama. Už tai tavęs lauks kitoks gyvenimas, kitokia ateitis. Todėl visados prisiminkite – žmogus turi savo gyvenime išmokti skleisti šviesą ir meilę. Ir nesvarbu ar jo gyvenimas sunkus, ar lengvas. Išskleisti šviesą yra be galo svarbu. Tik ką reiškia „išskleisti šviesą“? Tai suprasti galima kiekvienam pagal jo brandos lygį, gyvenimo suvokimo lygį. Apibūdinti to vienu žodžiu neįmanoma, tiesiog visi šie mokymai duoti tam, kad žmogus išmoktų išskleisti šviesą, išspinduliuoti meilę.

Jūs žinote, kaip pradėti dieną, o aš patarsiu kaip pabaigti dieną. Pirmiausia, padėkoti Dievui už globą, o tada įvertinti ką gražaus ir gero tau pavyko nuveikti per dieną. Kiek žmonių tu apgaubei savo dėmesingumu, supratingumu, kiek sugebėjai švelnumo, gerumo atiduoti aplinkiniams. Dienos pabaigoje nereikia skaičiuoti, kiek tu padarei projektų, kiek pardavei, kiek pirkai. Reikia suskaičiuoti kiek žmonių tapo laimingesni gavę iš tavęs tavo meilę ir šilumą. Pasižiūrėti, kaip pavyko suvaldyti save. Kas iššaukė susierzinimą, blogą nuotaiką ir kaip pavyko su tuo susitvarkyti. Reikia įvertinti, kas buvo gera pasiekta ir pasidžiaugti tais pasiekimais. O kai paanalizuoji dieną, tada suvoki savo nesugebėjimus, savo nesuvokimą ir savo egoistinius poelgius ir savo didvyrišką susitvardymą. Tada tikrai suprasite, kas yra brendimas, kas yra šviesos skleidimas. Ir, kaip sakiau, kiekvienas tai suprasite savaip. Bet visi turite matyti daromą pokytį. Savęs valdymo pokytį. Paanalizavę praėjusią dieną, pastebėsite kiek gražių pamokų jums suteikė gyvenimas, kiek galimybių teisingai ir greitai atidirbi savo karmą. Jūs pastebėsite, kaip tas pats gyvenimas suteikė ir dovanų, kiek suteikė nuostabių akimirkų. Ir tau lieka pasiaiškinti ar visas jas sugebėjai pamatyti ir įvertinti. Diena greitai prabėga, ne viską pavyksta iš karto suvokti. Todėl vakaro analizė labai praverčia. Nemąstykite apie ateinančios dienos ar prabėgusios dienos problemas. Mąstykite, kaip jums pavyko išgyventi šią dieną: ar jums pavyko formuoti kuriančią energiją ir ją įtvirtinti dienos veikloje, ar dominavo griaunančioji energija. O kas yra griaunančioji energija – jūs jau žinote. Tai nerimo, pykčio, įtampos ir t.t. įnešimas į kito žmogaus gyvenimą.

Bręsti galima tik pradedant įvaldyti kuriančiąją energiją. Ir kuriančiąją ne sau, o dėl kitų. O kai kalbame „dėl kitų“ – tai ne aukojimasis, o pagarbus įsiklausymas į kito žmogaus būseną, į jo sielos siekius. Ne visados ir kitas žmogus suvokia, ko jam reikia, bet tavo išspinduliuotoje šviesoje, jam taps lengviau susivokti savyje. Jums nereikia mokyti kitų, jums reikia mokėti per savo širdį išspinduliuoti tyrą meilę. Daugiau nieko nereikia. Nes meilė nugali viską. Išmokite mylėti ir vertinti GYVENIMĄ.

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *