Sen Žermenas

Kas valdo jūsų gyvenimą?

Sen Žermenas.

Jūsų gyvenimas kupinas netikėtumų. Argi tai neparodo, kad tikrai ne viskas priklauso nuo jūsų noro ir troškimų. Daug kas priklauso nuo jūsų karmos ir nuo jūsų brandai parinkto gyvenimo kelio. Jūs kiekvieną kartą gaunate galimybę ištaisyti savo neteisingus poelgius. Bet dažnai tuo nepasinaudojate arba net pykstate, kad Gyvenimas jus nuolat skriaudžia. Deja, viskas ir visados vyksta tik dėl jūsų. Dėl jūsų karmos arba dėl jūsų brandos kelio. Kai einate savo brandos keliu jums suteikiamos įvairios situacijos (netikėtumai) ir yra stebima, kaip pasielgsite. Nuo to priklauso, ką iš tikrųjų vertinate, link ko linkę ir kas jums svarbiausia. Jei paklausčiau jūsų vertybių – tai labai gražiai išvardytumėte, kas svarbu jūsų gyvenime. Bet kai suteikiame netikėtas gyvenimiškas situacijas, tai jūsų išreikštos vertybės toli gražu neatitinka tų vertybių apie kurias garsiai kalbate. Todėl dažnai duodame tokias situacijas, kad ir mes, ir jūs patys sugebėtumėte įvertinti tikrąjį save.

Kai Dievas suformavo jūsų esybę ir sielą, jis nustatė tam tikras gyvenimo gaires. Mums jos aiškiai žinomos ir žinomi jūsų įsikūnijimo pasiekimai. Bet nėra iki galo aiški žmogiškoji logika. Logika, kurią vadovaujatės savo gyvenime ir kuri yra atitolusi nuo jūsų sielos. Logika jūs pasinaudojate savo kasdieniame gyvenime. Tai jūsų kūryba. Jūs suformuojate, kas jums svarbu ir suformuojate savo elgseną, savo vertybes. Kai kada net mums sunku suvokti tam tikrus jūsų loginių sprendimų variantus. Jie tikrai būna be logikos. Mes negalime pritaikyti tam tikrų taisyklių visiems žmonėms. Nes jūsų logika unikali. Ji sugeba remtis tokiais dalykais, kurie tikrai neatitinka net jūsų logikos kriterijų. Todėl žmogus mus labai dažnai stebina. Mes žmogų mokome, brandiname. Jis tarsi supranta daugybę gyvenimo niuansų, tarsi laikosi tam tikrų vertybių ir vieną dieną, pasiremdamas savo logika, priima tokį netikėtą mums sprendimą, kad nebelieka aišku, kas iš tikro valdo žmogų. Jo protas, jo jausmai ar tamsos egregorai. Mes niekados nesame tikri, kad žmogus priims teisingus sprendimus, net nesvarbu kokį brandos laipsnį jis yra pasiekęs. Mes nesame tuo tikri. Tai tikrai nebūkite tuo tikri ir patys. Jūs jau priėmėte vidinį sprendimą žengti mokymosi (brandos) keliu. Bet visados būkite atidūs sau, nes jūs galite net nepajusti, kaip nusmunkate savo vystymosi etape. Jeigu jūs šiandien aiškiai suvokiate kokių vertybių ir kaip jų laikytis, tai dar nereiškia, kad tikrai jų laikysitės, esant tam tikromis situacijoms. Jums patogiu metu, gyvenant patogiame gyvenime – gal ir sugebėsite išlaikyti savo požiūrį. Bet tereikia truputi sudrebinti jūsų gyvenimą, įnešti chaoso ir jūsų vertybių skalė subyra. Jūs pasielgiate ne tik ne pagal Visatos dėsnius, bet pasielgiate net prieštaraudami savo logikai. Niekada neužmikite ant savo pasiekimų laurų. Taip žlunga geriausių mūsų mokinių gyvenimai. Tai būna skaudi pamoka, skaudi netektis.

Visados prisiminkite, jei ir mėginate savąjį ego suvaldyti, tai dar nereiškia, kad jis išnyko. Jis gali bet kurią minutę atgimti ir sukelti pačias įvairiausias emocijas, pačius įvairiausius jausmus. Ir jūsų brandos kelias tampa nuliniu. Vėl nukrentate į pradinį lygmenį. Beje, žinote, kad mūsų mokiniams nebėra suteikiama galimybė labai žemai kristi. Pasiekus ribą, kai jų sprendimai gali sužlugdyti įsikūnijimo tikslus, tokie yra išimami iš  gyvenimo (netikėta mirtis). Čia kalbame ne apie visas netikėtas netektis (čia logikos neįvelkite) ir nekalbame, kad dėl menkiausio paklydimo „išimtumėme jus iš gyvenimo“. Tiesiog, negalima atsisakyti tikrųjų vertybių. Jeigu jau pradėjai gyventi, vadovaudamasis Visatos dėsniais, tai ir gyvenkite taip. Negrįžkite prie žmogiškosios logikos suformuotų taisyklių. Logika svarbi žmogaus gyvenimui. Nes yra labai svarbu išlaikyti „blaivų mąstymą“ žmonių, žengiančių naujo pažinimo keliu. Negali būti kraštutinumų, einat dvasinio tobulėjimo keliu. Nereikia gyventi vien remiantis buvusia žmonijos patirtimi, suformuotomis taisyklėmis ir logika, bet kartu, negalima sureikšminti savo vidinių pasiekimų. Jums jie dabar atrodo labai svarbūs. Bet jūs gyvenate Žemėje, o ne Danguje. Jūs turite įvertinti visas galimybes kaip reikia gyventi Žemėje. Nereikia gyventi viename ar kitame pasaulyje. Pasauliai susilieja, jūs turite taip prisitaikyti, kad neregimasis pasaulis visai netrukdytų gyventi žemiško gyvenimo, o atvirkščiai, gaunama informacija iš neregimo pasaulio (vaizdai, garsai, informacija), turi atnešti aiškumą ir pagalbą jūsų kasdieniam gyvenimui. Netikėkite nei vienu pranašu, skelbiančiu, kad jis yra svarbiausias ir unikaliausias. Visi žmonės prieš Dievą lygūs. O visa kita priklauso tik nuo žmogaus susireikšminimo. Žinoma, jausti pagarbą žmogui, kuris daugiau žino – natūralus jausmas. Juk profesoriui taip pat jaučiate pagarbą. Einantys tobulėjimo link negali nuklysti į „nerealias dausas“. Visados prisiminkite, jūs gyvenate su žmonėmis: tarp žmonių ir dėl žmonių. Ne dėl savęs sureikšminimo. Kiekvienas, kuris jaučiate energijas ir mokotės jas įvaldyti, suvokite, kad prisiimate didžiulę atsakomybę už teisingą jų panaudojimą. Juo daugiau vidinės galios turite, juo mažesnis turi būti susireikšminimas: aš galiu. Žinoma, „tu gali“, bet tik tol, kol tavęs neužpuls ir nepavergs tavasis ego. Tada, geriausiu atveju, jei matysime, kad to esi vertas– „išimsime iš gyvenimo“, kitu atveju – degraduosite ir visiškai nebesvarbu bus buvę jūsų vidiniai pasiekimai. Jūsų sekantis įsikūnijimas bus labai apribotas, nežiūrint į tai, kaip karma stengsis jus „perauklėti“.

Sudėtingos gyvenimo situacijos ne visados reikėtų vertinti kaip skaudžias ir nelaimingas. Gal būt, tos sudėtingos situacijos jus brandina arba taip atitaisote daugybę savo klaidų. Bet, jeigu niurzgate, jaučiatės nesuprasti, nelaimingi – tai jūs vietoj to, kad ramiai atidirbtumėte savo karmą, ją tik didinate. Nei viena sudėtinga situacija neduodama žmogui be reikalo – arba tai pamoka, arba atsiskaitymas už neteisingus savo poelgius. Ir yra dar vienas momentas, kai gyvenime daug sudėtingų situacijų – jūs paprasčiausiai gyvenate žemų vibracijų pasaulyje. Vadinasi, vis dar nesuvokiate ką reiškia pakelti vibracijas ir gyventi aukštų vibracijų lygmenyje. Vadinasi jumyse vis dar daug negatyvumo, nors to nepripažįstate. O kaip pripažinsite, jei jums atrodo, kad kalti visi kiti. Kai tau atrodo, kad kalta aplinka, o ne tu, vadinasi tau dar reikia labai daug išmokti pamokų, kad suvoktum kas valdo tavo gyvenimą. Tu ir Dievas ar tavo ego ir tamsos egregorai? Kas jį valdo?

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *