Sanat Kumara

Perspėjimas dėl išbandymų

Sanat Kumara.

Aš atėjau, norėdamas pakalbėti apie laukiančius išbandymus. Pasauliai liejasi, jie kviečia jus vienas kitą geriau pažinti ir susilieti. Bet iliuzinis pasaulis yra labai stiprus, suformuota kolektyvinė sąmonė yra labai stipri. Neigiamumas didelis, todėl visa tai turi jėgą ir visa tai pasistengs jus užspausti. Ir įtakos ne per išorines jėgas, o per jūsų prisirišimus, jūsų troškimus. Lengviausiai jus paveikti suformuojant sąlygas lengvai ir paprastai gyventi savo gyvenimą ir taip palengva atitraukiant nuo pagrindinių minčių, nuo pagrindinių siekių. Jūs pradėsite įvelti kompromisus: aš einu tuo keliu, bet man reikia atlikti tai ir tai, man reikia gyventi čia ir dabar. Jūs pradėsite suvelti žodžių prasmes. Prie savo paprastos kasdienybės pritaikysite tuos žodžius ir manysite, kad sėkmingai einate savo keliu. Mylėk save ir savo artimą, gyvenk džiugiai, lengvai ir paprastai, mėgaukis akimirka čia ir dabar… Jūsų iliuzinis pasaulis pasistengs, kad jūs susimaišytumėte, neįsigilintumėte į tikrąją prasmę ir pamažu vėl pradėtumėte slysti gyvenimo paviršiumi. O tada prasidės abejonės, gal visas tas kelias, kurį ėjau yra tikra nesąmonė ir niekam jis nereikalingas. Išbandymas tuo ir sudėtingas, kad galite nepajusti, jog esat bandomi. Teisingiau, ne išbandomi. O tiesiog atitraukiami nuo tikrosios realybės. Išbandymas tik tas, ar jūs sugebėsite suvokti, kad esate atitraukiami nuo tikrojo kelio. Ar sugebėsite atsilaikyti prieš pagundą gyventi „lengvai ir paprastai“, nesigilinant į gyvenimo esmę, į vertybių laikymąsi. Vienintelis kriterijus, kuris gali parodyti, kad neatlaikėte bus tik jūsų sukelta abejonė – ar tiesa, apie ką rašo laiškai, ar tikrai Dievas egzistuoja, ar man tikrai reikia tiek save kontroliuoti ir suvaldyti. Ir tos abejonės nebus tos gerosios abejonės, kurios grąžins į tiesos kelią. Čia bus tos abejonės, kurios skatins jus pamiršti mokymus ir pasinerti į buvusį gyvenimo stilių. Tik tada galėsite susivokti, kaip nuklydote, bet abejonė jau gali turėti tokią jėgą, kad neatsispirsite jai ir pasitrauksite iš ieškojimo ir atradimo kelio. Ir vėl uždaras ratas. Ir vėl viskas nuo pradžių. Vėl mūsų beldimasis į jūsų širdis gali tapti tyliu beprasmiu beldimu. Ir vėl mes stovėsime prie atvirų durų, taip ir nesulaukdami, kol jūs pas mus ateisite.

Supraskite, tik disciplina, tik nuolatinė savikontrolė, kaip iš tiesų elgiesi, gali tave apsaugoti nuo ramaus nuslydimo į šoną. Kalbant apie savikontrolę turiu mintyse ne jausmų ir minčių valdymą – nes tai jūs jau įpratę daryti ir suvokiate to naudą, bet sugebėjimą nuolat sukoncentruoti dėmesį į mūsų būvimą šalia, į nuolatinį bendravimą su savo angelais, su Dievu. Nuolatinės pozityvios būsenos išlaikymas ir nuolatinis siekis praplėsti savo sąmonę. Tai turi būti kiekvienos dienos pagrindinė užduotis. Ne susitvarkyti buitinius reikalus, ne gerai atlikti darbo užduotis, ne smagiai praleisti laisvalaikį, o visados išlaikyti save ryšyje su neregimuoju Pakylėtųjų Valdovų pasauliu. Kodėl sukonkretinu, kad palaikyti ryšį su Pakylėtųjų Valdovų pasauliu, nes tai ta jėga, kuri gali jums suformuoti atgalinį ryšį, gali suteikti energijos jums išgyventi savo sudėtingose situacijose. Nuolatinis laiškų skaitymas, nuolatinis šaukinių kartojimas, nuolatinis bendravimas su Pakylėtaisiais Valdovais, padės jums išlaikyti tą trapų ryšį tarp jūsų iliuzinio pasaulio ir jūsų realaus pasaulio. Jeigu jūs tą ryšį nutrauksite dėl kažkokios priežasties, jūs pamažu nutolsite nuo to kelio ir juo nebetikėsite. Aš jus perspėju ir žinau, kai nutolsite nuo to kelio, tas perspėjimas nieko jums nebereikš.

Iliuzinis pasaulis visa jėga stengsis jus įvelti į savo kasdienybę, tiek suteikiant sudėtingas situacijas, tiek malonias staigmenas, daug gražių įvykių – kad tik atitolintumėte mintis nuo to mokymo. Tai yra paskutinis bandymas iliuzinio pasaulio jus patraukti į savo pusę. Nes atsivėrus sąmonei ir tikrai suvokus tą realųjį pasaulį, juo abejoti nebegalėsite. Jūs tuo pasauliu gyvensite ir iliuzinis pasaulis praras savo galią. Todėl sakau, kad jūsų tikrai laukia išbandymai ir ne tiek sudėtingomis gyvenimo sąlygomis, kiek maloniomis, net panašiai atitinkančiomis naująjį mokymą, sąlygomis.

Labai tikiuosi jūsų dėmesio išlaikymo, nors matau ir žinau, kokie išbandymai jūsų laukia ir tikiuosi, kad jūs pasirinksite teisingai.

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *