Džval Kulas

Venkite susireikšminimo

Žmogus dažnai sureikšmina savo dvasinio ieškojimo kelią. Taip, tuo keliu reikia eiti, bet reikia eiti juo lengvai ir paprastai. Reikia išmokti mėgautis savo diena, branginti savo artimuosius, mylėti gyvenimą ir tikėti Dievu. Taisyklės ir reikalavimai yra patys paprasčiausi, todėl neieškokite kelių, kurie veda į susireikšminimą, į kažkokių laipsnių ar lygių pasiekimą. Yra daug žaidimų, kurie paremti jūsų vedimu į dvasingumą. Ir tuose žaidimuose galite užsižaisti, bet ėjimo dvasingumo link – nebeliks. Todėl prisiminkite, dvasingumas yra paremtas meile, paprastumu, įsiklausymu, gerbimu. Bet ne savęs pakėlimu virš kitų, savęs sureikšminimu, tam tikrų „laipsnių“ pasiekimu ar kažkokių „ordinų“ apdovanojimais. Tai brangūs suaugusių žmonių žaidimai, kurie paremti susireikšminimu. Ir šis dvasinis susireikšminimas nėra nei kiek geresnis už garbėtroškos politiko susireikšminimą. Susireikšminimas lieka susireikšminimu, nežiūrint į tai, kaip tu tai išreiški – su gerais ar blogais motyvais.

Dvasinio žengimo keliu tau gali atsiverti Visatos horizontai, gali suvokti pasaulį plačiau ir giliau, bet nereikia savęs sureikšminti tuo, kad tu tai gali, o kiti negali. Šiandien tu gali, bet ar rytoj galėsi? Gal tas, kurį pasmerki, ramiai ir tvirtai žengia savo tobulėjimo keliu, o tu skraidai virš debesų, manydamas esantis išskirtiniu. Jūs galite save sureikšminti tik vienu momentu – save, kaip Žmogų sureikšminti prieš save, kaip žmogų, turintį gyvulišką pradą. Tu esi žmogus, tu turi save gerbti ir save įvertinti, nes tu esi Žmogus – Kūrėjas. Aš tiesiog norėjau pasakyti visiems, kurie pradeda abejoti – nelankau seminarų, nedalyvauju meditacijose ir t.t. – tai gal aš netobulėju? Netiesa, kiekvienas gyvenate savo gyvenimą ir tik nuo jūsų kasdienių pastangų priklauso kaip jums sekasi eiti tobulėjimo keliu. Ir kai kada jūs tuo keliu žengiate sėkmingiau, nei jums atrodo.

Myliu jus visus, kurie atsakingai stebite save, analizuojate aplinką ir keičiate savo charakterio savybes, savo įpročius. Jūs nemiegate, jūs veikiate. O veikdami tikrai prieisite prie to momento, kai pradėsite daugiau pajusti, daugiau suprasti ir aiškiau suvokti, ką reiškia eiti tobulėjimo link. Gerbiu ramius, susikaupusius, džiugius, atsakingus žmones, kurie paprastoje kasdienybėje laikosi garbės kodekso, dorovės principų.  Ženkite savo keliu ramiai, lengvai ir paprastai. Būkite džiaugsmingi kaip vaikai, mylėkite savo gyvenimą, branginkite savo dieną. Šioje amžinybėje jūsų laikas materijoje yra labai apribotas, branginkite jį. Čia ir dabar jūs galite kurti, galite realizuoti galingas idėjas, galite bendrauti su Dievu ir vykdyti jo valią. Tai dovana, tai ne įsipareigojimas.

Džiugu buvo su jumis susitikti, trumpam prisiliesti prie jūsų sąmonės ir įnešti gerumo į jūsų gyvenimą.

Su meile, Džval Kulas

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *