Melchisedekas

Pažink save

Naujas etapas. Veiklos etapas. Žmogus daug siekia žinių, keičia savo įpročius, praplečia savo suvokimą ir keičia kasdienybę. Dabar atveriame puslapį, kai kiekvienas žmogus gali savyje išgirsti savo vidinį balsą ir gyventi pagal šio balso vedimą. Vidinis balsas – tai žmogaus Aukštesnysis Aš. Jis žino žmogaus paskirtį, žino žmogaus užduotis ir žino, kaip reikia išgyventi dieną, atnešant naudą bendruomenei. Vidinis balsas išreiškia Aukštesniojo Aš mintį, ir ją išgirdę, jūs pasieksite gerų rezultatų savo gyvenime. Bet tai nesusieta su naujuoju etapu. Tai etapas, kurį jūs jau pasiekėte ir galite jame gyventi.
Naujasis etapas tiems, kurie sąmoningai priima mintį, kad savo žemiškąjį gyvenimą reikia susieti su Dvasios mokytojais, kad Mokytojo vedimas padės ne tik pačiam praplėsti akiratį, bet kartu su Mokytoju bus įmanoma pakelti dvasinį savo bendruomenės lygį.

Daug buvo kalbėta, koks pasaulis turi būti, ko jums siekti, bet dabar grįžkime į realybę – koks pasaulis yra ir kaip tame pasaulyje išskleisti savo energiją, kaip išskleisti Mokytojo energiją. Su savo energija žmogus gali daug, su Mokytojo energija – žymiai daugiau.
Mokytojo energija pasiekia kito žmogaus sielos aukščiausius virpesius. Su Mokytojo energija galite keisti kito žmogaus likimą. Bet, pabrėžiu, su Mokytojo energija. Nes su savo valia, su savo asmeniškumu jūs galite kitą žmogų tik įskaudinti ar nukreipti netinkama linkme.

Kaip pajusti, kad gyveni su Mokytoju, kad savo dieną praleidi įtakojamas Mokytojo? Pirmiausia, tavyje nebėra asmeniškumo: nei noro kažką įrodinėti, nei noro mokyti, nei vadovauti. Jei nors vienas šis noras egzistuoja – tai čia kalba ne Mokytojas, o tavo asmeniškumas arba egoistiškumas. Tavyje nebeturi būti aistrų, tavyje nebeturi kunkuliuoti emocijos, nebeįmanoma įskaudinti ar užgauti kito žmogaus ir pačiam įsiskaudinti.
Mokytojas pasibeldžia į žmogaus širdį tik tada, kai toje širdyje nebelieka susireikšminimo. Nebelieka net susireikšminimo, kad girdi Mokytojo balsą. Lieka tik Meilė ir Džiaugsmas ir paprasta kasdienė veikla, kuria nuoširdžiai padedi kiekvienam, tačiau nėra kišimosi ir vadovavimo kito gyvenimui.

Kai tik pradedate suvokti kai kurias žinias, jūs jau įsivaizduojate esantys pakylėti ir daug galintys. Deja, gyvenimas parodo, kiek jūs iš tikro galite. Ar jūsų nuosavame kieme yra tvarka? Ar tvarkingi namai? Ar geri santykiai šeimoje? Ar jūs palengvinate kito žmogaus gyvenimą savo paprastu darbu?

Jūs labai dažnai sureikšminate savo ryšį su Mokytoju. Jį reikia gerbti, vertinti, bet nesureikšminti. Nes tas ryšys gali iš karto nutrūkti, kai tu sureikšmini save ir savo gebėjimus. Nepamirškite, gyvenate tarp žmonių. Tai ir santykiai tarp žmonių yra visų svarbiausia. Svarbiausia Meilė ir Džiaugsmas, kad gali kitam pasitarnauti. Ne vadovauti, o pasitarnauti. Ne atsisėdus meditacijoje spinduliuoti Meilę, o savo kasdiene veikla padėti kitam žmogui gyventi, kad jis realiai pajustų tavo meilę ir gerumą.

Žmogaus ego yra labai kūrybingas. Jis apsuka žmogų bet kokiu klausimu. Ir žmogui atrodo, kad jis prašviesėjo, kad tapo dvasingesnis, o iš tiesų, tai ego sužaidžia taip, kad žmogų apgaubia nematymo skraiste. Jis nebemato, kokias vibracijas išskleidžia į aplinką. Ar žmogus, esantis šalia tavęs nurimsta ar lieka įskaudintas, pažeistas, apkaltintas? Ir kai sakau, jog laikas gyventi su Mokytojo vedimu, tai labai prašau atsakingai įvertinti, kiek iš tikro pagalbos suteiki kitiems ir kuo pasižymi tavo kasdienė veikla? Kas atsispindi tavo paprastuose darbuose? Ką tu palieki po savęs: ramybę ar susireikšminimą? Sakysite, kai žmogui sakai teisybę į akis, jis gali susinervinti. Bet kam reikalinga tavo teisybė? Jam ji nereikalinga. Ji reikalinga tik tau, vadinasi, tai tavo susireikšminimas, norint išsakyti savo tiesą. Tu turi gyventi taip, kad tavo teisybė atsispindėtų kiekviename tavo veiksme ir kad tavo teisybė formuotų aplinkinių pagarbą ir meilę. Per jėgą nesužadinsi subtilių vibracijų. Pamirškit tai, nustokit kovoti ir įrodinėti savo tiesas. Su savo tiesomis jūs niekados neišskleisite Mokytojo tiesos. Pažink save. Pamatyk save. Ir prisimink, kad nesi tobulas. Juo labiau valdysi save, tuo geriau save matysi. Juo labiau imsiesi atsakomybės už savo paprastų kasdienių darbų atlikimą, tuo greičiau išmoksi išreikšti Meilę kitam, o ne sau.

Su pagarba ir meile, Melchisedekas

Dalintis:

2 komentarai apie “Pažink save”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *