Hermis Trismegistas

Hermis Trismegistas IX pamoka

Jūs jaučiate, kad gyvenimas yra netobulas, kad jame daug neteisybės, skausmo, daugybė suvaržymų. Jūs tai jaučiate ir mėginate prisitaikyti prie viso to, nes neturite jėgos su tuo kovoti. Jūs suprantate, kad ši kova – tai kova su vėjo malūnais. Ši kova tampa bevertė, tik nualinanti tave patį. Ir jūs prisitaikote prie to, koks yra gyvenimas. Jūs siekiate viso to negerumo šešėlyje kurti gražų savo gyvenimą. Jūs mėginate skleisti savo meilę, savo gerumą, savo tiesą. Daugiau ar mažiau, jums tai pavyksta ir jūs susikuriate sau gyvenimą, galite pavadinti tai laimingu gyvenimu. Bet tas tamsos šešėlis niekur nedingsta, jis ir toliau egzistuoja, jis toliau plečiasi ir jūs puikiai žinote, kad vieną dieną ta tamsuma, tas blogis gali pasibelsti į jūsų gyvenimą. Ta tamsuma yra, ji egzistuoja ir ji daro poveikį žmogui.

Tai ką daryti, jeigu kovai su tamsa nepakanka jėgos? Pirmiausia tai, ką jūs darote yra gerai. Gerai, kad mėginate kurti savo grožį, savo gėrį, kad savo kasdienėje aplinkoje formuojate džiaugsmą, meilę, viltį. Visa tai yra gerai ir tam pakanka jūsų jėgos. Bet nugalėti tamsą, nugalėti blogį, kuris egzistuoja, kuris turi įtakos jūsų gyvenimui – jėgos nepakanka. Kokios jėgos nepakanka? Žinoma, ne fizinės. Nepakanka dvasinės jėgos. Nepakanka energijų švarumo, kad išdegintumėte tą tamsą. Negalima su tamsa ir negatyvumu kovoti jėga, negalima kurti planų kaip kovoti su blogiu. Nes jūs nuolat mąstydami apie blogį (jį palaikydami arba smerkdami), tik jį sustiprinate. Jūs atiduodate blogiui savo energiją. Jūs pykstate, kad pasaulyje tiek daug neteisybės ir blogio ir… atiduodate tam blogiui savo energiją, kad jis galėtų dar labiau stiprėti.

Atiduokite energiją gėriui. Stiprinkite gėrį. Sutelkite dėmesį į tai, kas jūsų pasaulyje gražu. Sutelkite dėmesį ir pasidžiaukite kitų žmonių pasiekimais, pasidžiaukite kitų žmonių kūryba, talentais. Galvokite apie juos, mėgaukitės jų sukurta produkcija (muzika, menu, skaniu valgiu ir t.t.). Pagirkite tuos, kuriems sekasi išskleisti savo talentus, palaikykite tuos, kurie savęs ieško. Sutelkite dėmesį į tai, kas skatina pažangą, kas skatina gerus veiksmus, geras emocijas.

Sutelkite dėmesį į tai, kas gero ir gražaus vyksta jūsų pasaulyje. Visur mėginkite rasti teigiamumo ir tikro grožio. Nenuvertinkite tų, kurie daug pasiekia, yra įžymūs ir gerbiami. Jie daug dirbo ir daug pasiekė. Vardan jų pastangų pasaulis vystosi. Vardan jų, jūsų gyvenimo sąlygos gerėja. Padėkokite už jų pastangas, pasidžiaukite jų kūryba. Taip jūs padovanosite savo energiją Gėriui. Jeigu jums pavyks padovanoti savo energiją Gėriui, tai Gėris ir stiprės. O kur šviesa, ten tamsa pasitraukia. Leiskite kurti savo vaikams, savo artimiesiems. Pasidžiaukite jų pasiekimais. Nereikia išaukštinti ar sureikšminti, reikia tik pasidžiaugti, kokie nuostabūs žmonės yra aplink jus. Ir patys ieškokite grožio smulkmenose. Tvarkingi ir gražūs namai, tai ne egoizmas. Tai sugebėjimas suformuoti tinkamą aplinką savo gyvenimui. Vaikai turi matyti tvarkingą ir gražią aplinką. Jų akys turi priprasti prie švaros, tvarkos ir grožio. Tai turi tapti savaime suprantamu dalyku. Todėl puoselėkite grožį, švarą ir tvarką savo namuose.

Jeigu žmogus suformuoja blogus įpročius, jis gali suformuoti ir gerus įpročius. Tai padėkite formuoti sau ir aplinkiniams įprotį būti sąmoningam, tvarkingam, paslaugiam, supratingam, paprastam.

Puoselėkite gamtą. Ji jums visados suteiks daug teigiamų emocijų. Ji sugeba dovanoti džiaugsmą, sugeba dovanoti gražų gėlės žiedą, gardų medų, sultingą obuolį, meilų augintinio žvilgsnį.

Puoselėkite savo namus. Lai juose tvyro ramybės ir pagarbos atmosfera. Gerbkite kitą žmogų. Lai vaikai išmoksta vertinti kitą žmogų, lai išmoksta matyti juose gerumą. Jeigu reikia, net tam kitam žmogui parodykite jo gerąsias savybes. Juk taip dažnai jums trūksta palaikymo, žinojimo, kad jūsų gerumo kažkam reikia.

Žmogus – tai siela, tai esybė. Tai dieviškoji prigimtis. Žmogus gimęs būti geru, nes jame yra dieviškumo pradas. Tik žemiškieji gyvenimai tą dieviškumo pradą yra užblokavę ir kai kada net pačiam žmogui pamatyti savyje gėrį, darosi sunku. Bet tam esate jūs šalia. Padėkite vienas kitam savyje atrasti tai, kas tikra ir gera yra. Atrasti talentus, išryškinti gebėjimus, sustiprinti pasitikėjimą savo jėgomis. Kiekvienas žmogus yra kūrėjas. Jis gali savyje sustiprinti visas geriausias savybes ir suformuoti tvirtą, saugų, ramų gyvenimą sau ir savo artimiesiems. Palaikykite savo dėmesiu tuos, kurie ieško būdų kaip suformuoti gražų gyvenimą. Pasidžiaukite jų sėkme.

Pamoka: išmokite džiaugtis kitų laime. Nes jų sukurta laimė ir jums suformuos sėkmės kupiną erdvę.

AUDIO: Hermis Trismegistas IX pamoka

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *