Arkangelas Gabrielius

Gyvenimo pamokos

    Nusišypsok, žmogau. Pasaulis keičiasi, keitiesi ir tu. Tau atsiveria naujos galimybės kurti savo gyvenimą. Nusišypsok, nes tu esi kūrėjas ir tu kuri savo dieną. Todėl pradėk nuo šypsenos, nuo gerų minčių ir jausmų. Surask sau, kas tave gali pradžiuginti šią dieną ir gyvenk ta gražia idėja.

Subtilusis pasaulis atsiveria, jums bus duota daug žinių apie tą pasaulį, bet, žinokite, nei viena informacija nebus vertinga ir suvokiama, kol neišmoksite pačių elementariausių savo gyvenimo taisyklių. Tik nuo sugebėjimo kurti dabar jums atsivers suvokimas, kas yra subtilusis pasaulis ir kaip tuos du pasaulius apjungti savyje. Kitu atveju, informacija bus tik kaip mistinis romanas, kuris vietoj naudos, gali sukelti tik pyktų ir apmaudą, nes bus kalbama apie tokius dalykus, apie kuriuos žmogus svajoja, bet niekada nemanė, kad gali realizuotis. Ir kai jums siūlysime taip gyventi, o jūs nemokėsite elementarios savo gyvenimo kūrybos, tai jums tie nauji pasiūlymai bus nerealūs, kvaili, gal net mistiniai. Todėl dabar ir sakau, išmokite gyventi čia ir dabar. Išmokite džiaugtis gyvenimu čia ir dabar.

Pozityvus nusiteikimas, tai pagrindas ant kurio statykite dienos darbus. Norėkite būti laimingi, norėkite būti kūrybingi. Bet prisiminkite, kad tikrai laimingo gyvenimo pagrindą sudaro jūsų gebėjimas būti tyriems, doriems ir besąlygiškai mylintiems save ir kitus. Niekada nepamirškite savo veiksmo motyvo. Kodėl to sieki, kodėl tai kuri? Dėl bendros gerovės, ar tik dėl savęs sureikšminimo, savęs išaukštinimo, savo galios įtvirtinimo?

Gyvenimo pamokos nuolat jus lydės. Tik per tokias pamokas suvoksite kas yra gėris, o kas yra blogis. Literatūra jums neišaiškins, kaip jums gyventi, tai jūs turite suprasti tik savo kasdienybėje. Todėl noriu pasakyti, kad viskas, kas vyksta aplink jus – tai jūsų kūryba arba jums suteikiamos pamokos. Nieko nėra atsitiktinai, nieko nėra dėl to, kad kažkas kitas kaltas. Viskas eina iš jūsų. Jūs kuriate savo dieną, mes stebime jus ir mokome per dienos įvykius. Mokome ir analizuojame, kaip pavyko jums suprasti pamoką, kaip pavyko susitvardyti, suvaldyti emocijas, mintis, kaip pavyko atsilaisvinti nuo prisirišimų, įpročių, neteisingo požiūrio. Jeigu matome, kad nepavyko pasiekti tinkamo rezultato, vėl duodamos pamokos, išbandymai. Mes žinome, kokia žmonijos ateitis turi būti ir stebime, ar tas žmogus sugebės gyventi toje ateityje. Stebime, ką reikia tam žmogui keisti savyje, kad sugebėtų toje ateityje išgyventi. Seniau, kol virsmas nebuvo toks aktyvus, nelabai svarbu buvo žmogaus gebėjimai prisitaikyti prie aplinkos, nes ta aplinka nelabai keitėsi. Dabar gyvenimo aplinka keisis dideliu greičiu. Žmonių gebėjimai atsivers, subtilusis pasaulis atsivers ir čia negalės gyventi tie, kurie nedaro vidinių pokyčių. Jiems bus nesuvokiamos gyvenimo taisyklės, jie jausis kaip nepilnaverčiai gyvenimo dalyviai, nes nepajėgs suprasti gyvenimui keliamų reikalavimų. O reikalavimai patys paprasčiausi – širdies tyrumas, besąlyginė meilė, pagarba, tolerancija ir gebėjimas kitą žmogų laikyti draugu, o ne priešu. Ar tai sudėtingi reikalavimai? Patys pasakysite, kad nesudėtingi. Tai nuo šiandien laikykitės tų principų savo gyvenime: kitą žmogų laikyk savo draugu. Vadinasi, tavyje nebeturi likti apmaudo, susireikšminimo, nuoskaudų, pykčio, neapykantos. Nes tie jausmai neleidžia kito žmogaus laikyti draugu. Tu turi perlipti per savo ambicijas ir ego, bei visados suprasti kodėl kitas žmogus elgiasi taip kaip elgiasi?

Turi būti tyras kaip krištolas, kad tavo širdyje neatsilieptų to kito žmogaus siunčiamos pykčio, neapykantos bangos. Tu savo tyrumu ir meile turi sudeginti jo negatyvumą. O jeigu tavo širdyje įsižiebs pyktis, nuoskauda, tai tu nieko nesudeginsi, bet tik padauginsi jo skleidžiamą negatyvumą. Priimti kitą žmogų, kaip draugą – tai sudėtingas mokslas, nes pirmiausia reikia keisti save. Suvaldyti save, žinoti savo silpnybes, savo elgsenos savybes ir suvokti kas yra teisinga, o kas neteisinga. O norint tai suvokti, reikalingos gyvenimo pamokos, kurios jūsų ir laukia jūsų kasdienybėje. Ir tos pamokos bus suaktyvintai paduodamos jums. Išbandykite save naujuose darbuose, naujose situacijose. Viską, kas vyksta su jumis, priimkite ramiai ir su idėja, kad tai reikalinga savikontrolės ugdymui, gebėjimui atskirti kas yra gėris, o kas  yra blogis. Jeigu lengvai priimsite pokyčius – jums greit atsivers naujos galimybės, jeigu pokyčių nenorite ir nenorite stengtis save keisti – bus sunku: fiziškai ir dvasiškai. Nes jus užgriauš jūsų pačių apmaudas, nuoskaudos, pyktis. Jūs patys save sunaikinsite ir neleisite sau, savo sielai gyventi naujo pajautimo pasaulyje. Mes galime labai daug žmogui padėti, kai jis paprašo pagalbos. Mes galime jam suformuoti tokias situacijas, kurios išgrynins jo elgesio klaidas, charakterio ydas. Pačiam žmogui ne visados lengva save įvertinti, bet mes galite jam padėti ir galime padėti, kai užklumpa nepasitikėjimas savimi, savęs nevertinimas ir t.t. Virsmo eigoje gali sukilti patys įvairiausi jausmai, bet kai žmogus siekia tobulumo, mes jam galime padėti  suformuodami geras situacijas, kurios palengvins jo gyvenimą. Bet, jeigu matome, kad palengvintos situacijos duotų atvirkštinį variantą, tai tokių situacijų neformuosime. Ir žmogus nesupras, kodėl taip blogėja jo gyvenimas. Blogėja, nes jis neatkreipia dėmesio į savo elgesį, savo veiksmų pasekmes, savo neigiamą įtaką aplinkiniams.

Arkangelas Gabrielius

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *