Guan In

Kas yra meilė?

    Kas yra meilė? Tai energija, skaldanti negatyvumą. Besąlyginė meilė neleidžia žmogui savyje laikyti tam tikrų prisirišimų, nuoskaudų, baimių. Besąlyginė meilė tiesiog spinduliuoja iš tavęs, nepažeisdama kito žmogaus sąmonės, jo pasirinkimų, jo ieškojimų. Besąlyginė meilė tiesiog skleidžiasi erdvėje, transformuodama neigiamas vibracijas į teigiamas. Tokiai meilei nieko nereikia, ji nieko nereikalauja ir nesitiki. Ji tiesiog švyti erdvėje, sudegindama skausmą, įtampą, baimę ir kitus negatyvius jausmus. Todėl, norint padėti žmogui, pirmiausia reikia išmokti skleisti tą besąlyginę meilę.

Besąlyginė meilė nėra auka, nėra savęs atsisakymas vardan kito. Tu gyveni ne vardan kitų, o vardan savo sielos išraiškos, vardan savo sielos brandos. Tu turi augti, gerbti ir mylėti kitą, bet ne aukoti save vardan kitų. Aukos nereikia. Sąmoninga, tvirta, kupina atjautos pagalba visados reikalinga. Auka – ne. Tavo siela turi augti, bręsti per tavo žemiškus pasirinkimus. Ir jeigu tau dabar pavyksta išskleisti besąlyginę meilę, tai per tavo veiksmus, mintis, jausmus išsiskleidžia ne tik sielos, bet ir dvasios energija. Tokios energijos apsuptyje tu, žmogau, suvoki, ką reiškia meilė ir kaip ji gali padėti tau ir aplinkiniams.

Išmintis ir meilė turi būti drauge. Gal vieniems lengviau per save išskleisti meilės jausmą ir taip suprasti aplinkinį pasaulį, o kitiems per protą lengviau suvokti, kas ir kodėl vyksta ir kaip galima vieni kitiems padėti. Tačiau šiuos srautus reikia apjungti. Nes be išminties jūsų besąlyginė meilė gali pavirsti aukos meile. O išmintis be meilės gali leisti neteisingai suvokti kito žmogaus išgyvenimus. Viskas persipynę. Bet, pradėjus iš tikro suvokti, kas yra besąlyginė meilė, tavyje nebeliks noro aukotis (nes aukojimasis gali tave paversti auka), nebeliks nežinojimo kaip, kam ir kada padėti. Tu tiesiog mylėsi savo gyvenimą, džiaugsiesi kiekvienu atėjusiu į tavo gyvenimą. Tu jį apgobsi savo dėmesiu, rūpestingumu, atida ir atjauta. Ir paleisi, kai jis pasitrauks iš tavo gyvenimo, ramiai, su šypsena ir džiaugsmu, kad galėjai jį pažinti.

Besąlyginė meilė skleidžia virpesius, kurie degina negatyvumą. Vadinasi, jūsų asmeniniuose jausmuose nebeliks negatyvumo. Štai čia ir yra didis besąlyginės meilės skleidimo pasiekimas. Tu savyje nebeturi negatyvumo. Tavyje vyrauja aukštos vibracijos ir jos, žinoma, suaktyvina tavo sąmonės vibracijas. Širdis ir protas dažniausiai veikia kartu, nors daug kas to nepripažįsta, nes nesuvokia, kaip glaudžiai atsispindi veiksmai su tuo, kas yra širdyje. Ir jeigu protas labai griežtas – širdis užsispaudžia. Bet jeigu protas geba valdyti savo mintis ir netinkamus jausmus – širdis atlaisvėja. Iš jos sklindanti meilė tampa vis laisvesnė, atviresnė, paprastesnė. Tai padeda deginti bendrą auros negatyvumą ir atsilaisvina sąmonę spaudžiantys gniaužtai. Taip viskas ir persipina žmogaus gyvenime.

Meilė ir Išmintis eina kartu. Gali būti labai protingu, daug skaičiusiu, daug žinančiu, bet jei nemokėsi mylėti žmogaus, tos žinios nesuteiks tau veiksmo pilnatvės. Tos žinios gali pradėti tenkinti ego norą būti protingam. Bet, jeigu tavo atvira širdis labai nori padėti kitiems, be galo juos myli, ji netausoja savęs. Ji paniekina Dievo duotą idėją kiekvienam bręsti savarankiškai. Nes nuolatinis darymas gero kitam, gali būti ego žaidimai: aš esu nuostabus, aš esu geras, aš padedu. Jeigu taip vertini save, vadinasi, vertini ir kitą, tik priešingai – tu silpnas, tu nemoki taip aukotis, kaip aš.

Jeigu meilė ir išmintis neis kartu, tai prie vieno iš jų visados prisijungs jūsų ego. Ir meilė eis su ego, ir išmintis eis su ego. Todėl visados pabrėžiama – reikalinga praktika, reikalinga išgyventi situacijas ir suvokti, kaip iš tikro gebi mylėti. Kol kas besąlyginę meilę jums pavyksta išjausti tik trumpomis akimirkomis. Išminties suvokimai ateina dar rečiau. Jūs tik tobulėjate, todėl turite nuolat būti sąmoningi ir nuolat stengtis išreikšti jausmus atsakingai. Apjunkite meilę ir išmintį savo gyvenime. Lai jie eina drauge ir kartu pasireiškia kiekviename tavo veiksme, jausme, žodžiuose.

Prisiminkite esminius žodžius: tikėjimas ir pasitikėjimas Dievu, pagarba sau ir kitam, džiaugsmas, bendrystė tarp žmonių, tarp skirtingų pasaulių, dėkingumas, ramybė, harmonija. Prisiminkite šiuos žodžius, susikurkite šiandieną jums reikalingus žodžius ir gyvenkite juos įsileidę į širdį ir protą. Aukite, tobulėkite. Neleiskite sau nusiminti, nusivilti. Stokite ir eikite, nes visados tai galite padaryti: pradėti eiti savęs ir Visatos pažinimo keliu.

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *