Sanat Kumara

Atiduok Dievui į rankas savo problemą

    Žengdami į savo vidinį pasaulį, nuolat susidursite su savo fizinio kūno ir proto keliamais sunkumais, nes nauji pojūčiai prieštarauja jūsų dabartinėms žinioms. Taip atsiranda priešprieša tarp vidinio ir išorinio pasaulio. Žemiški siekiai ir planai turi būti keičiami, atsižvelgiant į vidinius pajautimus, bet inertiškas žemiškas gyvenimas neleidžia to greitai padaryti. Jūs gyvenate su tais žmonėmis, kurie buvo numatyti karmiškai ar mokantis tam tikros pamokos. Bet, atsivėrus vidiniam pasauliui, tos žemiškos pamokos nebeturi prasmės. Čia kaip su mokyklinėmis programomis, kurios nebeatitinka laikmečio ir pagal jas mokytis nebėra tikslo. Išgyventi tų pamokų kaip ir nebėra tikslo, bet gyvenimiškas situacijas nėra lengva pakeisti. Esate „pririšti“ prie tam tikrų darbų, tam tikrų žmonių. Neįmanoma visko iš karto pakeisti, tuo  labiau, kad dar nėra suvokimo ką ir kaip keisti. Atsiduriate dvilypiame pasaulyje: tarp to, kas sena ir jau nereikalinga, bet tvirtai įsitvirtinusio tavo gyvenime ir to, kas nauja, nepatirta, nesuprasta ir tik yra pajautimas. Kad kažkas (dar nežinomo) turi tvirtintis gyvenime.

Ką tokiu atveju daryti? Lieka ramiai laukti. Laukti, kol pradės atsilaisvinti žemiškojo gyvenimo situacijos. Žmogui kai kada (ir labai dažnai) nėra galimybės pačiam pakeisti situacijos, nes tas gyvenimas jau buvo susikurtas ir jis egzistuoja. Grąžinti atgal nieko neįmanoma, bet eiti į priekį vis tik įmanoma. Lieka suvokimas, kad tai, kas vyksta, vis tik vyksta dėl tavo paties buvusių sprendimų, dėl tavo praeitų gyvenimų įtakos ir to greitai nepakeisi. Bet požiūrį į situaciją gali keisti net jei ta situacija ir beviltiška.

Atiduok Dievui į rankas savo problemą. Jis padarys viską, kas tik įmanoma toje situacijoje tau geriausia. Net ir tada, kai tu manysi, jog pagalbos nesulauki – pagalba bus. Tik žemiškas inertiškas pasaulis neleidžia tai pagalbai greitai realizuotis. Ir ta pagalba ateis tik tada, kai tu jau atsakingai rinksiesi vidinio pasaulio gyvenimą, kai tu suvoksi jo prasmę ir būsi pasiruošęs išgyventi didžiuosius vidinius pasikeitimus. Atsiradus tokiam ketinimui – Dievui tavo inertiškas gyvenimas nėra kliūtis ir Jis duos geriausią sprendimą tavo vidinio pasaulio atsivėrimui. Kitu tikslu Jis savo energijos be reikalo neeikvos. Ir jeigu tu abejoji savo noru susilieti su visumos pasauliu ir gyventi pagal to pasaulio dėsnius, tai Dievas neeikvos energijos tavo žemiškų norų pildymui. Karma ir toliau veiks pagal savo dėsnius ir toliau gyvensi savo skausme ir liūdesyje.  Todėl jūsų sąmoningumas turi pasireikšti aiškia atsakomybe už savo siekius ir savo veiksmus. Vieniems reikalinga tik daugiau dėmesio skirti savikontrolei ir savianalizei, o kitiems privalu tausoti savo laiką, paskirstyti jį labai tikslingai ir visados gyventi vidinio pasaulio nustatytu režimu. Tai yra, visados būti atsakingu už savo veiksmus. Reikia žinoti kada, kur būti ar nebūti, daryti ar nedaryti. Padėti ar nepadėti. Nebėra vien gerumo srautas. Atsiranda mąstymo ir suvokimo linija – gyventi išmintingai, stebint save, suvokiant vidinio pasaulio bendrus siekius ir juos įgyvendinti. Skiriant tam savo asmeninį laiką ir dėmesį. Turi būti suformuoti nauji prioritetai. Ir tai, kas buvo įprasta ir natūralu, gali būti nebereikalinga. Nes siekiai ir įsipareigojimai atsiranda kiti. Tu įgyvendini Dievo valią ir dažnai ta valia nesutampa su tavo asmenine valia ar kolektyvinės sąmonės įtaka.

 Dar kartą kartoju: dėl inertiško gyvenimo situacija aplinkoje gali greitai nesikeisti, bet prioritetus, kas tau turi būti svarbiausia, vis tiek reikia susiformuoti. O prioritetai – tai atsakomybė prieš bendrą žmonijos virsmą, prieš savo sielos brandą ir pagalbą kitų sielų atsilaisvinimui nuo žemiškų suvaržymų ar įsipareigojimų tamsai. Pasaulis keičiasi. Keičiasi suvokimas vardan ko gyventi ir kaip tai išreikšti tikslingai. Būkite pasiruošę vidiniam pokyčiui ir jeigu teisingai pasirinksite kryptį – Dievas padės pakeisti gyvenimišką aplinką taip, kad ji nesukeltų sunkumų tavo vidiniam vystymuisi.

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *